Tillykke! Klara blev årets talent

De nominerede til talentprisen 2018 med vinderen Klara i midten, Foto: Mette Hobolt Hansen
Foto: Mette Hobolt Hansen
I går blev Furesø Kommunes talentpris for unge overrakt i Ungekulturhuset på Ballerupvej 31. Hovedprisen på 5000 kr. gik til Klara Blauenfeldt, som med sine grafiske tryk har fået adgang til adskillige censorerede udstillinger rundt om i landet. Dommerkomiteen lagde vægt på den vanskelige teknik, hun mestrer, og at hun samtidig formår at udtrykke sig modent, kreativt og bevægende.

Klara blev indstillet til talentprisen af Skovhusets Skole for Kunst, Arkitektur & Design, hvor hun har gået siden 2014. Formand for Udvalg for Kultur, fritid og idræt, Tine Hessner (B), overrakte prisen og sagde i sin tale blandt andet:

”Mange børn tegner eller maler, men de fleste holder op igen i 11-12-årsalderen. Her skiller du dig ud, fordi du har valgt en svær teknik, som du har holdt fast ved ind i de vigtige ungdomsår, hvor grafikken nu er blevet til en del af dig, din identitet og dit helt unikke udtryk. Vi håber, at denne pris kan give dig ekstra mod og tro på dig selv, fordi du ved, at du ude i den store verden har opbakning fra din trygge base her. Tillykke!”

De nominerede til talentprisen 2018 med vinderen Klara i midten, Foto: Mette Hobolt Hansen

De 12 nominerede til talentprisen 2018 med vinderen Klara i midten, foto: Mette Hobolt Hansen

En hyldest til 12 talenter

I år var der mange på scenen, der skulle hyldes. For en af de nominerede var et helt Grand Prix gymnastikhold, nemlig Team Octavia, der består af syv piger: Frida Pirovano, Louise Walsøe Torup, Mathilde Albæk Jessen, Nanna Lund Schaadt, Sasha Rose Bruun, Signe Lange Nielsen & Xenia Welnøe. Herudover var Gustav Ostenfeld Frøjk (guitar), Marie Klint Nielsen (skiløb), Alexandra K. Høyer (taekwondo) og Nikolaj Nording-Grooss (teater) nominerede og modtog dermed en check på 1000 kr. hver.

Det var et stærkt hold med mange forskellige discipliner i spil. Det var derfor en svær opgave for dommerkomiteen. Tine Hessner understregede i sin tale, at aftenen var en hyldest til alle de tolv nominerede:

”Vi er stolte af at have jer i Furesø Kommune! I fortjener al mulig opmærksomhed, fordi I inspirerer andre børn og unge til at udforske deres evner og interesser og tro på sig selv”.

Kontakt

Kultur og Idræt

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4730

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)


Relevante links